Acțiunile AMD cresc cu 8 procente după ce producătorul de chipset-uri anunță continuarea colaborării cu Amazon Cloud.

Plăcile grafice produse de AMD sunt folosite de Amazon Cloud începând cu 2017. Acțiunile AMD au crescut cu 8 % marți, 6 Noiembrie 2018.

 

Imensa platformă cloud a companiei Amazon va începe să folosească chip-urile speciale pentru datacentere, AMD Epyc, pentru a livra servicii clienților.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul AMD, Lisa Su în cadrul evenimentului AMD Next Horizon ce are loc în San Francisco.

Amazon Web Services (AWS) este cel mai mare provider de soluții ‘public cloud’ din lume, devansând Microsoft, a cărui infrastructură cloud, Azure, deja oferă instanțe care folosesc procesoarele AMD Epyc. Chipset-urile Intel sunt folosite de ani buni în serverele din datacenterele AWS, acest anunț venind suprinzător pentru mulți.

Chip-urile Epyc fac parte din segmentul business ‘Enterprise, Embedded and Semi-Custom’, segment mai mic decât ‘Computing and Graphics’ destinat PC-urilor. Aceste chip-uri sunt responsabile pentru creșterea veniturilor corporației, confirmă CEO-ul Lisa Su.

Noile chip-uri vor sta la baza a mai multe tipuri de mașini virtuale EC2, folosite pentru diferite sarcini de calcul. Majoritatea clienților folosesc instanțele EC2 într-un mod identic cu serverele virtuale tradiționale, rulând diferite distribuții de linux ca sistem de operare. Aceste instanțe vor costa cu 10 procente mai puțin decât actualele, conform unei declarații.
Acest anunț reprezintă încă o lovitură de imagine și inspiră un suflu de încredere investitorilor, utilizatorilor și fanilor AMD după ce doar cu o zi înainte, luni, 5 Noiembrie 2018, gigantul a anunțat un parteneriat cu Sapphire, ASROCK, ASUS, MSI, Biostar, TUL și Rajintek pentru producerea a 8 rig-uri diferite de minare criptomonede, promițând “Ultimate stability,” “24/7 performance” și“Enterprise-level quality.” Prețul nu a fost specificat încă.
Ca efect direct, acțiunile Intel au scăzut după anunțul Amazon. 

Acțiunile AMD și-au dublat valoarea în cursul anului 2018.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.