ASIC-uri de nouă generație de la gigantul producător de dispozitive pentru minat Bitcoin, Bitmain.

Bitmain, marca dominantă pe piața de ASIC-uri pentru minat și cea mai valoroasă companie din industria criptomonedelor, a anunțat că va scoate pe piață o nouă generație de echipamente această săptămână.

Firma din Beijing a anunțat, ieri, pe Twitter că va începe să accepte ‘preorders’ pentru dispozitivele Antminer S15 și Antminer T15 – mult așteptatele echipamente de nouă generație din deja celebra linie de rig-uri pentru minat criptomonede – joi, 8 Noiembrie 2018, ora 09:00 EST. Nici hashrate-urile, nici prețurile nu au fost specificate.

Ambele echipamente, S15 și T15 – succesoarele S9 și, respectiv,  T9 – conțin noile chip-uri pe 7nm e la Bitmain. Chip-ul în sine, BM1391, integrează mai mult de un miliard de tranzistori și oferă o eficiență sporită în raport cu precedentele, compania declarând că poate obține un raport de consum de 42 W / TH. Totuși, consumul dispozitivelor după asamblare va atinge valori mai mari, compania evitând să ofere specificațiile exacte.

Bitmain pretinde că echipamentele, care pot mina bitcoin, bitcoin cash și alte criptomonede care folosesc algoritmul SHA256, vor oferi utilizatorilor cel mai bun hashrate din industrie, în ciuda declaraților companiilor rivale Ebang și Bitfury conform cărora echipamentele lor vor obține o eficiență sporită.

ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) reprezintă un circuit integrat proiectat special pentru un uz anume, nu pentru uz general. Un ASIC proiectat să rezolve ecuații matematice de într-un anumit algoritm, nu se poate adapta pentru un alt algoritm.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.