Bitcoin atinge 6000 de dolari pentru prima dată din noiembrie 2018

bitcoin 6000

Bitcoin a crescut peste valoarea de 6000 de dolari, ajungând la cel mai înalt nivel față de dolar de la data de 15 noiembrie 2018.
Prețul a fost susținut de un interes tot mai mare pentru tranzacționare de către instituțiile de investiții.
Mediul de tranzacționare de criptomonede are totuși probleme: marți, hackerii au furat 7000 de BTC, în valoare de peste 40 de milioane de dolari de la Binance, una dintre cele mai mari platforme de crypto exchange din lume.

  • Bitcoin a crescut de peste 6.000 de dolari, atingând cel mai înalt nivel față de dolar în aproape șase luni.

Evoluția sectorului de criptomonede a fost un carusel de când a atins un nivel record de peste 19.000 dolari în decembrie 2017, înainte de a se prăbuși la un nivel scăzut de aproape 3.100 dolari în decembrie 2018. De atunci, acesta a avut o revenire lentă.

Joi, Bitcoin a atins un maxim pe parcursul zilei de 6.076,65 dolari, cel mai inalt nivel de la un maxim zilnic de 6.295,95 dolari din 15 noiembrie 2018, potrivit datelor de la CoinDesk, care urmaresc pretul criptomonedelor pe diferite burse.
Bitcoin este în creștere cu peste 60% de la începutul anului.

  • Prețul a fost susținut de un interes tot mai mare pentru tranzacționarea de către instituțiile de investiții.

Fidelity Investments va permite clienților să cumpere și să vândă criptomonede, a anunțat Bloomberg la începutul acestei săptămâni. Alte platforme de tranzacționare, cum ar fi Robinhood, au început deja tranzacționarea digitală a monedelor.

  • Dar mediul de tranzacționare de criptomonede are totuși probleme: marți, 7 Mai 2019, hackerii au furat 7000 de BTC, în valoare de peste 40 de milioane de dolari de la Binance, una dintre cele mai mari platforme de crypto exchange din lume.

Și totuși, Bitcoin încă mai dă naștere unei dezbateri aprinse asupra viitorului și viabilității sale. Scepticul Nouriel Roubini a numit fenomenul cripto “mama și tatăl tuturor bulelor” la o conferință de la începutul acestei săptămâni.
Roubini discuta cu adeptul bitcoin și fost manager de fond de hedging, Michael Novogratz, care avea un punct de vedere diferit.

“Realitatea este că se petrec o grămadă de lucruri. În unele privințe, a fost un mic miracol”, a spus Novogratz. “Dezbaterea s-a încheiat, Bitcoin a câștigat. Acum este văzut de oameni din întreaga lume ca un loc legitim de a-și stoca proprietățile financiare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.