Cel mai nou clasament al platformelor de Exchange pentru criptomonede

Există câteva criterii folosite în clasificarea exchange-urilor pentru criptomonede. Aceste criterii includ securitatea platformei, lichiditatea, suportul oferit utilizatorilor, volumul tranzactiilor și numărul de utilizatori.

 

Deși există dezbateri cu privire la clasificarea lor, o celebră companie de cercetare în domeniul blockchain, BLOCKCHAIN TRANSPARENCY INSTITUTE, a dat publicității o nouă ierarhie a exchange-urilor.

Primul loc, după cum era preconizat, este ocupat de gigantul Binance. Platforma tronează în clasament cu o medie de aproximativ 160000 de utilizatori activi zilnic și un volum de tranzacționare de puțin peste 1 miliard de dolari în 24 de ore.

Binance depășește majoritatea celorlalte exchange-uri nu numai la numărul zilnic de utilizatori, ci și la alte categorii importante precum numărul zilnic de utilizatori cu dispozitive mobile, numărul total de useri activi și raportul de volum per vizitator.

Pe locul 2 s-a poziționat platforma OKEx care a atins un număr de 105609 utilizatori activi și un volum de tranzacționare de circa 694 milioane de dolari. Celelalte exchange-uri care completeaza ierarhia sunt Huobi, Bitfinex, Bithumb, HitBTC, Upbit, Kraken, Coinbase și Bitstamp.

În comparație cu ierarhia de pe Coinmarketcap, doar primele 3 platforme și-au păstrat pozițiile în ambele clasamente. Coinmarketcap a devenit fără discuții website-ul superstar pentru statistici referitoare la criptomonede și platforme de exchange criptomonede, majoritatea ultimelor declarând că primesc 80-90% din traficul de tip referal de pe coinmarketcap.com. Folosindu-se de situație, unele platforme au crescut artificial volumul de tranzacționare pentru a mări statisticile înregistrate de Coinmarketcap, rezultând într-o poziție mai bună în ierarhia prezentată de website.

Alt efect secundar al influenței imense pe care o are Coinmarketcap este exploatarea proiectelor de tip token de către platformele de exchange prin solicitarea unor taxe de listare între 5 și 60 BTC. Prin listarea unui token pe o platforma exchange cu o poziționare cât mai sus în clasamentul Coinmarketcap, se oferă o mai mare recunoaștere și adopție. Majoritatea proiectelor care sunt dispuse să plătească această taxă au ca țintă să beneficieze de traficul și expunerea platformei de exchange, în pofida atenției acordate proiectului în sine sau a dezvoltării utilității token-ului.

Operatorii platformelor promit să lupte cu provocarea volumelor false de tranzacionare, cu Binance din nou în frunte, prin promisiunea de a dona tot comisionul de listare proiectelor de caritate. Astfel, dispare motivația pentru tranzacționările de tip ‘wash trade

 

Coinmarketcap au demarat procesul de îmbunătățire a acurateței datelor legate de volumul tranzacționat care apar pe website. O primă măsură o reprezintă introducerea algoritmului de ajustare a volumului de tranzacții, filtrând volumele false.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.