Google Fi – un nou serviciu revoluționar

După 3 ani, Project Fi se transformă în Google Fi.

 

Prin această schimbare de nume, miercuri, 28 Noiembrie 2018, Google confirmă că serviciul nu mai este la stadiul de proiect.

Google Fi reprezintă un operator virtual de telefonie mobilă care folosește alternativ serviciile mai multor operatori giganți (Sprint, T-Mobile și US Cellular) în funcție de calitatea serviciului și favorizează Wi-Fi de câte ori este posibil, inclusiv pentru apeluri și mesaje.

Împreună cu schimbarea numelui, apar noi caracteristici și, cel mai important, serviciul va fi compatibil cu multe alte telefoane, inclusiv iPhone de la versiunea IOS 11. Pâna acum disponibil doar unui număr restrâns de telefoane care rulează Android versiunea minimă 7.0 , Google Fi poate fi folosit pe majoritatea dispozitivelor. Totuși, iPhone nu se bucură deocamdată de toate avantajele:

Marele avantaj al serviciului Fi este prețul care, în funcție de nevoile utilizatorului, poate să coste mult mai puțin decât abonamentele oferite de operatorii mari. Varianta care include apeluri și mesaje nelimitate costă 20$ la care se adaugă 10$ per GB de trafic de date, traficul care depășește 6 GB fiind gratuit (viteza este mai scăzută după primii 15 GB). De asemenea, dispar taxele de roaming în mai mult de 170 de țări. Din experiență proprie vă pot spune că un abonament cu servicii nelimitate la unul dintre operatorii mari pe coasta de vest costă 60$ lunar, însă viteza datelor mobile este cel puțin discutabilă.

Google Fi vine cu un panou de control foarte generos:

 

Altă caracteristică apreciată este “always-on VPN”, caracteristică prin care se criptează tot traficul, inclusiv cel celular.

 

Coincidență sau nu, prețul acțiunilor Google a crescut cu 4% după lansarea Google Fi.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.