Imobiliarele din Manhattan pătrund în Blockchain

Dezvoltarea unui complex de locuințe din Manhattan, New York, se mută pe blockchain-ul Ethereum.

Clădirea de lux, formată din 12 apartamente de câte 158 metri pătrați și localizată pe 13th Street în East Village, este primul activ imobiliar de o asemeneea amploare care va fi oferit investitorilor folosind token-uri pe rețeaua Ethernet. Valoarea propietății este evaluată între 30 și 36,5  de milioane $.

Ryan Serhant, broker-ul care se ocupă de proprietate a declarat: “Piața din New York este întotdeauna puternică, dar poate dura ceva timp pentru a vinde la prețul potrivit. Folosindu-ne de token-urile de pe un blockchain, putem elimina presiunea finanțării din prin intrumente bancare tradiționale, ceea ce este mult mai sănătos pentru proiect și investitori.”

Complexul de locuințe este oferit cu ajutorul firmei Fluidity, o firmă care activează în domeniul Blockchain. Cofondatorul acestei firme este de părere că tehnologia ‘smart contract’, împreună cu utilizarea blockchain-ului, poate revoluționa complet conceptul de piață imobiliară: “uitându-ne la industria imobiliarelor, observăm că este una dintre cele mai ineficiente. Există foarte mulți intermediari, avocați și bancheri implicați.”

Ideea va da oportunitatea investitorilor să achiziționeze părți din complexul imobiliar de peste 30 de milioane de dolari americani. În schimb să vândă luxoasele apartamente individual, compania plănuiește să ofere persoanelor interesate de oportunitate token-uri reprezentând părți din întregul proiect. Avantajele majore oferite de blockchain sunt securitatea, transparența și eficiența.

Nu au fost oferite date despre numărul de token-uri, implicit valoarea unui token, însă proiectul pare să fie destinat succesului. Pe lângă faptul că va da șanse să se implice investitorilor care nu dispun de foarte multe resurse financiare, va permite dezvoltatorilor să asigure plata împrumuturilor contractate pentru construirea complexului.

Pe scurt, vei putea cumpăra o parte din activul imobiliar, dovedind proprietatea ta asupra acelei părți prin moneda digitală – token. Aceste token-uri vor putea fi schimbate ca orice altă criptomonedă listată pe un exchange. Practic, vei deține acțiuni dintr-o afacere, însă eliminând brokerii clasici, exchange-urile supraregularizate și comisioane inutil și artifical umflate pentru cumpărare sau vânzare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.