Prețul Ethereum crește ca urmare a știrilor despre implementarea PoS

Ethereum

 

Prețul criptomonedei Ethereum (ETH) a înregistrat o creștere susținută după ce fondatorul său, Vitalik Buterin, a dat de înțeles că trecerea la modelul PoS (Proof of Stake) nu mai este atât de departe. Vestea a venit ca o completare perfectă a săptămânii puternice prin care a trecut Ethereum, după anunțul gigantului bancar JP Morgan Chase referitor la crearea propriei versiuni enterprise de blockchain Ethereum.

eth 7 days chart
eth 7 days chart

Într-un discurs ținut la o conferință din Praga, Vitalik Buterin, a descris drumul către Ethereum 2.0, redenumit de acesta în Serenity. Ethereum 2.0 este conceput să rezolve problemele de scalabilitate întâlnite în trecut de Ethereum, precum și de alte criptomonede importante.

Ethereum suportă în prezent aproximativ 15 tranzacții pe secundă, însă este posibil ca acest parametru să crească substanțial sub modelul PoS.

Totuși, Buterin nu a specificat data exactă a trecerii la modelul PoS.

“Lansarea PoS este piatra de hotar pe care o așteptăm toți, pentru care am muncit în ultimii 4-5 ani, însă acum nu mai este așa îndepărtată.” a menționat Buterin la DevCon 4.

Trendul crescător confirmat în week-end a continuat și la începutul săptămânii în curs. Dacă în data de vineri, 2 Noiembrie 2018, ora 00:01, ETH se tranzacționa în jurul valorii de 197.07 $, astăzi, 6 Noiembrie 2018, ora 19:20, valoarea este de 217.01 $. Volumul tranzacților globale ETH în ultimele 24 de ore a ajuns la 1,749,477,446 $,

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.