Acțiunile pe care trebuie să mizezi în cazul în care un război comercial Statele Unite-China va izbucni

Tradewars

Pe măsură ce incertitudinea cu privire la rezultatul negocierilor comerciale chino-americane crește, la fel și posibilitatea unor negocieri mai lungi decât se aștepta sau a unui război comercial total.

Administrația Trump a sugerat decizia a majora în mod neașteptat taxele la importurile chinezești de 200 de miliarde de dolari la 25%, de la 10%, la ora 12:01 (Eastern Time) a zilei de vineri.
Această escaladare a situației a determinat experții de la Goldman Sachs să ofere strategii de tranzacționare în timp util, în cazul în care negocierile comerciale, care urmează să înceapă joi, eșuează.

Analiștii băncii de investiții, în frunte cu șeful diviziei de strategii de capital, David Kostin, recomandă investitorilor să aleagă firmele de servicii, pe care le descriu ca fiind mai puțin expuse politicii comerciale (inclusiv mișcărilor de răzbunare) și au o bază mai bună a corporațiilor, ca grup care ar putea ajuta la protejarea investitorilor de volatilitatea alimentată de tarif.

Goldman se așteaptă de la companiile din cadrul serviciilor să depășească performanțele celor care furnizează bunuri, inclusiv produse de consum și hardware, cum ar fi producătorul de iPhone Apple Inc. și Johnson & Johnson, de exemplu. Acțiunile Apple au crescut cu aproape 30% în acest an, în timp ce cele pentru J & J au înregistrat o creștere de 8,8%.

Iata cum descriu cei de la Goldman modul lor de gandire in jurul serviciilor:


Acțiunile companiilor care oferă servicii au costuri mai mici generate de factori care ar putea fi supuse tarifelor și sunt, de asemenea, mai puțin expuse riscului de “comerț de răzbunare”, dat fiind că au o expunere mai mică în afara SUA decât companiile de bunuri.
Acțiunile companii de servicii au o creștere mai rapidă a vânzărilor și câștigurilor, marjele brute mai stabile și bilanțurile mai puternice. Evaluarea relativă a serviciilor versus bunuri este puțin ridicată față de datele istorice.

Analiștii spun că în sectorul serviciilor, companiile de software, media și de divertisment, comercianții cu amănuntul și băncile ar putea fi pariurile solide pe piața de investiții.

Mai exact, banca Goldman Sachs indică compania-părinte brandului Google, Alphabet Inc., Microsoft Corp. și Amazon.com Inc. ca nume de top. Acțiunile din clasele A și C ale Alphabet Inc. au crescut până în prezent cu aproximativ 13%, cele pentru Microsoft au crescut cu 24%, în timp ce acțiunile Amazon au crescut cu 28,4% în aceeași perioadă.

Subliniind punctul lor de vedere, analiștii Goldman au inclus o diagramă care arată performanța relativă a sectoarelor de servicii în comparație cu cele de bunurile în perioadele de escaladare a tensiunilor comerciale dintre SUA și China:

services vs goods

O listă completă a celor mai mari companii din grupul de servicii Goldman:

Companie YTD RETURN (profit de la începutul 2019)
Facebook Inc. FB, 44,7%
Berkshire Hathaway Inc. Cl B BRK.A, 3,2%
JPMorgan Chase & Co. JPM, 16,3%
Visa Inc. V, 22,3%
Bank of America BAC, 22%
Cisco Systems Inc. CSCO, 24,3%
Verizon Communications Inc. VZ, 0,5%
Walt Disney Co. DIS, 23,4%
Home Depot Inc. HD, 14%
Mastercard Inc. MA, 30,6%
AT & T Inc. T, 6,4%
UnitedHealth Group Inc. UNH, -3.6%
Wells Fargo & Co. WFC, 2,4%
Comcast Corp. Cl A CMCSA, 25,3%
Netflix Inc. NFLX, 35,7%
Citigroup Inc. C, 32%
McDonald’s Corp. MCD, 12%
Sursa: datele Goldman Sachs și FactSet

O privire la companiile de top care se încadrează în categoria bunurilor Goldman:

Companie YTD RETURN
Exxon Mobil Corp. XOM, 13%
Procter & Gamble Co. PG, 14,7%
Intel Corp. 7%
Pfizer Inc. PFE, -6.2%
Chevron Corp. 8,5%
Merck & Co. Inc. MRK, 2,8%
Boeing Co BA, 11,3%
Coca-Cola Co. KO, 1,4%
PepsiCo Inc. PEP, 14,4%
Abbott Laboratories ABT, 5,8%
Philip Morris International Inc. PM, 25,8%
Honeywell International Inc. HON, 29,2%
Broadcom Inc. AVGO, 20,2%
Medtronic PLC MDT, -2%
AbbVie Inc. ABBV, -15%
United Technologies Corp. UTX, 29,1%
Thermo Fisher Scientific Inc. TMO, 21,6%
Nvidia Corp. NVDA, 31,7%
Sursa: datele Goldman Sachs și FactSet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.