Tranzacții record – comisioane infime

O tranzacție de peste 60 de milioane $ a fost executată folosind criptomonede Litecoin (LTC) cu un comision de numai 50 de cenți.

Cu o valoare de aproape 62 de milioane de dolari, tranzacția reprezintă un record pentru moneda Litecoin, un număr de 1159005 de monede LTC fiind transferate în ceea ce pare o consolidare a mai multor portofele digitale într-unul singur.

Deși vorbim despre o tranzacție complexă, cu mai mulți ‘expeditori’ trimițând monede folosind o singură tranzacție, comisionul minuscul reprezintă un semn pozitiv vis-a-vis de eficiența Litecoin și încă o dovadă a potențialei superiorități asupra sistemului financiar tradițional. Astfel, folosind un serviciu tradițional de trimis bani, comisionul pentru 1 milion de dolari ar ajunge la 7500 $, iar pentru 62 de milioane, ar ajunge la peste 100000 $.

Chiar dacă tranzacția reprezintă un record pentru rețeaua LTC, Bitcoin a înregistrat pe 15 Octombrie un transfer de 194 de milioane de dolari, echivalentul a 30000 BTC, cu un comision de numai 10 cenți.

Comisioanele pentru transferul BTC au fost stabile, sub 1 dolar, în ultimele 6 luni, deși în Decembrie 2017 ajungeau și la 30$, în medie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.